Alle samlingerBedste praksis
Tilføj alternativ tekst til billeder: bedste praksis

Denne artikel blev oversat fra engelsk ved hjælp af maskinoversættelse.

Hjælpeteknologier som skærmlæsere bruger alternativ tekst, også kendt som alternativ tekst, til at beskrive billeder til mennesker, der er blinde eller har nedsat syn. Alt-tekst vises også i stedet for billeder, når de ikke kan indlæses korrekt på grund af lav internetbåndbredde, og når nogen skjuler billeder på et websted for at mindske kognitiv belastning.

Webex Events lader dig tilføje alt-tekst til billeder overalt på vores platform, så alle kan deltage ligeligt i alle begivenhedsoplevelser. Denne artikel viser dig, hvordan du tilføjer alternativ tekst til billeder, og den giver tips og ressourcer til at skrive effektiv alternativ tekst.

Hvorfor tilføje alt-tekst til billeder?

At skrive effektiv alt-tekst er en værdifuld færdighed at lære. Øvelse gør dog mester, og at prøve er langt bedre end at gøre ingenting. Vi anbefaler stærkt at tilføje alt-tekst til hvert billede eller markere billeder som dekorative, hvor det er relevant. Hvis du ikke gør noget, vil dit indhold være utilgængeligt for en lang række brugere. Ligeledes vil skærmlæsere i stedet læse billedfilens navn, hvilket kan føre til en frustrerende og ubehagelig brugeroplevelse.

Alt tekst tips

Før vi lærer, hvordan man tilføjer alternativ tekst i Webex Events platformen, fremhæver dette afsnit et par forskellige typer billeder, skitserer tips til at skrive alternativ tekst og giver ressourcer fra Web Accessibility Initiative (WAI) til at hjælpe dig med at lære mere.

Typer af billeder

Der er forskellige slags billeder, der berettiger forskellige slags alt-tekst. Følgende er almindelige typer billeder, du kan tilføje til forskellige dele af platformen:

• Informative billeder - Billeder med information, der hjælper med at forstå et koncept, der bliver formidlet på en side. Hvis en person ikke kan se billedet, går de glip af nøgleoplysninger. Disse billeder har brug for alt-tekst.

• Dekorative billeder - Billeder, der ikke tilføjer yderligere information til det, der formidles på en side, som et baggrundsbillede. Disse billeder kan markeres som dekorative.

• Funktionelle billeder - Billeder, der også linker til andre destinationer. Disse billeder har brug for alt-tekst, der inkluderer linkets formål. For eksempel, hvis du har et bannerbillede, der internt linker til sponsorfunktionen, skal du inkludere disse oplysninger i din alt-tekst, så folk ved, hvad de kan forvente.

• Billeder af tekst - Billeder, der indeholder informativ tekst. Budskabet, der formidles i et billede som dette, skal have en tekstækvivalent, normalt skrevet i alt-teksten.

Tips til at skrive alternativ tekst

• Hold din alt-tekst kort. Vi anbefaler ikke mere end 1-2 sætninger, og Webex Events platformen begrænser alt-tekst til 250 tegn.

• Beskriv billedet i sammenhæng med dets omgivelser. Spørg dig selv: "Hvilke væsentlige oplysninger har folk brug for at vide om dette billede?" Dit mål er at give den tekst, der svarer til det, billedet formidler.

• Hvis dit billede indeholder tekst, skal den besked også eksistere i tekstformat, enten i alt-tekstfeltet eller i en tilstødende beskrivelse. For eksempel kan du have et bannerbillede, der har nogle oplysninger om en session. Skærmlæsere kan ikke læse tekst, der er indbygget i et billede, så alt-tekst er et godt sted at tilføje en tekstækvivalent.

• Begynd ikke alt-tekst med "Billede af". Skærmlæsere annoncerer ofte billeder, så det er unødvendigt at skrive "Billede af".

• Markering af et billede som dekorativt beder en skærmlæser om at ignorere billedet og gå hen over det. Marker billeder som dekorative, hvis:

• Billedet tilføjer ikke yderligere oplysninger eller kontekst.

• Billedet er beskrevet i tilstødende tekst, og tilføjelse af alt-tekst ville ellers være duplikativ. For eksempel behøver et profilbillede med navnet 'Serena Page' i teksten direkte under det ikke alt-tekst, der siger "Serena Pages profilbillede", og det kan markeres som dekorativt.

Alt tekstressourcer

WAI har masser af ressourcer til at hjælpe dig med at skrive klar og nyttig alternativ tekst.

Hvor kan jeg tilføje alternativ tekst i Webex Events?

Med næsten ethvert billede, du uploader til Webex Events platformen, kan du tilføje alternativ tekst eller markere billedet som dekorativt. Undtagelsen herfra er profilbilleder, som automatisk markeres som dekorative for dig. 😸

💡 Husk, du kan kun tilføje alt-tekst til et billede, når du uploader manuelt direkte på platformen. I øjeblikket er det ikke muligt at tilføje alt-tekst ved import af data.

På Event App kan deltagere tilføje alt-tekst til billeder, de sender til vægfunktionen.

Sådan tilføjes alternativ tekst i Webex Events platformen

1. Når du uploader et billede til Webex Events platformen, skal du klikke på knappen Tilføj alt tekst i trinnet 'Preview'.

Knappen Tilføj alternativ tekst i Preview-modalen.
  2. Indtast en kort beskrivelse af billedet i feltet Alt tekst , op til 250 tegn, i modalen 'Tilføj alt tekst'. Hvis billedet er dekorativt og ikke tilføjer nogen informativ værdi, skal du blot markere feltet 'Billedet er dekorativt' uden at tilføje alternativ tekst.

1. I det følgende eksempel indeholder billedet tekst, der siger: "Keynote Speaker Janet Watson. Chair for Sustainable Energy for All, UN Energy.", så vi har tilføjet denne nøjagtige tekst til alt-tekstfeltet.

Eksemplet, der netop er beskrevet i Add alt text modal.
  3. Klik på Gem .

4. Klik på Upload for at afslutte.

💡 Husk, det er ikke muligt at redigere alt-tekst på et billede i Webex Events platformen. Hvis du har brug for at ændre alt-teksten, skal du gen-uploade billedet og tilføje den opdaterede alt-tekst under uploadprocessen som lige beskrevet.

Hvordan deltagere tilføjer billed-alt-tekst til et vægindlæg

Deltagere, der uploader et billede som en del af et vægindlæg, kan tilføje alt-tekst, før de poster på væggen.

Web App-brugere klikker på knappen Tilføj alternativ tekst i trinnet 'Preview', tilføjer alternativ tekst eller markerer billedet som dekorativt, klik på Gem og derefter Upload .

Tilføj alternativ tekst modal på webappen. Alt-teksten siger,

Mobilappbrugere skal blot trykke på +Alt- knappen i øverste højre hjørne af billedet, indtaste alt-tekst til billedet, trykke på Udført og derefter Sende .

Den netop beskrevne proces.

Nu ved du om alt-tekst! Hvorfor ikke lære mere om, hvordan du kan spare tid med samarbejdsformularer ?