Video Room Moderator Instruktioner

Denne artikel blev oversat fra engelsk ved hjælp af maskinoversættelse.

Som moderator i videorummet er der mere i din rolle end blot at slippe af med den lejlighedsvise trold. Det er din opgave at skabe diskussion, når græshopperne begynder at kvidre og sikre, at alle får en tur til at tale. Disse instruktioner giver nogle grundlæggende tips til, hvordan du bliver en effektiv moderator - og selvfølgelig viser vi dig også, hvordan du slipper af med disse trolde. 👢

Se denne video, eller fortsæt med at læse for at lære, hvordan du modererer et videorum!

Mens alle kan deltage i videorum på en computer eller en mobilenhed, er modereringsfunktioner kun tilgængelige, når du tilmelder dig et videorum på webappen med en computer. Du kan åbne webappen i en browser på din mobilenhed, selvom vi anbefaler at teste på forhånd for at sikre, at modereringsfunktioner fungerer som forventet.

Hvis du ikke er sikker på, hvordan du får adgang til webappen, eller du ikke kan logge på, skal du kontakte begivenhedsarrangøren.

Sådan finder du dit/dit værelse

Det er nemt at identificere, hvilke rum du modererer! Du skal blot undersøge listen over rum for dem, der har tagget 'Modereret af dig' i øverste højre hjørne.

Et videorum med tagget 'Modereret af dig'.

Klik på knappen Deltag , kontroller dine mikrofon- og videoindstillinger, og klik derefter på Deltag igen for at komme ind i rummet. Hvis du har problemer med dit kamera eller mikrofon, kan du se vores videorum fejlfindingsvejledning .

Det er det! Du er klar til at begynde at moderere.

Moderation tips

⏲️ Træn og vær tidligt

Øvelse gør måske ikke altid mester, selvom det kan hjælpe dig til at føle dig mere komfortabel. Hvis du holder en præsentation, kører en aktivitet eller leverer et sæt instruktioner, skal du øve dig på, hvad du vil sige mindst en eller to gange, før du slutter dig til lokalet. Hvis der er ledige videorum før dit, kan du slutte dig til et for at se, hvordan det går. 🧠

Lad ikke al den øvelse gøre dig forsinket! Du bør altid være den første person i lokalet til at hilse på alle, der deltager. Hvis du sidder der alene i flere minutter, er det et godt tidspunkt at øve i sidste øjeblik. 😉

👋 Start med en varm velkomst

Smil! Prøv at hilse på hver person, der kommer ind i rummet så hurtigt som muligt uden at afbryde andre. Som icebreaker spørgsmål, spørg, hvor de kommer fra, hvad de nyder ved begivenheden, eller hvad de lavede senest.

At være entusiastisk kan også hjælpe folk til at føle sig velkomne og energiske. Fortæl folk, at du er glad for, at de har deltaget!

✔️ Hold det enkelt

Nogle gange er mindre virkelig mere. Hvis du guider deltagerne gennem en aktivitet, så prøv kun at bruge digitale rekvisitter, så de ikke behøver at gå på jagt efter ting som kuglepenne eller papir.

Hvis samtalen begynder at slappe af, skal du ikke føle, at du skal fylde de stille rum. 🦗 Bed en person ved navn om at dele, hvad deres yndlingssession eller højttaler hidtil har været, eller hvilken planet de allerhelst vil besøge! Anmod om en samtale, træk derefter et skridt tilbage og giv folk plads til at tale. Gentag efter behov.

Sådan fjerner du personer og sletter chats

At fjerne nogen fra et videorum bør være en sidste udvej. Hvis nogen er respektløs, så prøv forsigtigt at lede samtalen væk fra et kontroversielt emne, eller foreslå, at de kan fortsætte diskussionen senere via privat chat.

Hvis det er klart, at personen ikke vil trække sig tilbage, og de monopoliserer samtalen, er det sandsynligvis tid til at fjerne vedkommende fra rummet. Sådan gør du:

1. Hold musen over videopanelet for den person, du vil fjerne, og klik på knappen Fjern , der vises i nederste højre hjørne af panelet.

2. I det vindue, der kommer frem, skal du vælge, hvor længe deltageren skal være udelukket. Markér eventuelt afkrydsningsfeltet for også at slette deres chats.

3. Klik på Fjern , når du er klar.

Knappen Fjern på et videopanel og Modal Bekræft fjernelse.

Når du har klikket på 'Fjern', fjernes personen med det samme fra rummet, og der vises en besked om, at moderatoren har fjernet vedkommende.

Nu ved du, hvordan du bliver en fantastisk videorum-moderator! For at opnå ægte ekspertise foreslår vi, at du også studerer vores tips og fejlfinding for lyd og video i videorum.